Over & Yoga en Meditatie Leusden

Wil je beter leren ontspannen?

Om kunnen gaan met stress?

De aarde  onder je voeten voelen?

Fysiek, emotioneel en mentaal sterker worden en in balans zijn?

 

Bij & Yoga en Meditatie werk je in aandacht  aan het in evenwicht brengen van je lichaam , je emoties en je geest(mind).

Je leert in verbinding te zijn met jezelf, de natuur en de mensen om je heen.

De les bestaat uit een combinatie van Dru Yoga, Hatha Yoga, Yoga Nidra, Mantra's en Meditatie.

Als gevolg van het uitvoeren van de oefeningen in zachte aandacht, op een vloeiende manier en binnen je eigen grenzen, ontstaat er een verdieping die verder gaat dan de lichamelijke waarneming.

Ondanks dat de oefeningen in een flow(sequenties of series) op muziek worden uitgevoerd, zijn de ervaringen aan het einde van de les dat er stevig gewerkt is, maar er wordt vooral ook rust en stilte ervaren.

 

Naast yogales  in een kleine groep(8 personen), geef ik door mijn achtergrond als fysiotherapeute,ook persoonlijke begeleiding of coaching op het gebied van adem, ontspanning, langdurige rugklachten, stress- en angstgerelateerde klachten, slaapproblemen, etc. (zie coaching).

 

Yoga is/kan een levensfilosofie zijn. Deze filosofie berust o.a. op “de Yoga Sutra’s” van Patanjali, dit zijn klassieke teksten uit de yogaliteratuur, waarin “Het Achtvoudige Yogapad” beschreven wordt.

Vanuit deze filosofie en mijn passie voor yoga, geef ik mijn yogalessen vorm. Bij voorkeur laat ik alle aspecten van dit “Achtvoudige Pad” in mijn yogalessen aan bod komen.

Vaak werk ik met een reeks, waarin ik een bepaald thema verwerk, b.v. over de chakra’s, de yogavoorschriften(yama’s en niyama’s), de Indiase goden of thema’s uit de Ayurveda(Indiase Geneeskunst).

 

De yogalessen vinden plaats bij mij thuis op de deel van onze boerderij “De Mossel”. De boerderij is zowel vanuit Amersfoort als Leusden gemakkelijk te bereiken.  Voor de tijdsduur van je les, kun je de stilte en rust ervaren van deze bijzondere plek. In de warmte van de voorjaarszon gaan wij naar buiten om de oefeningen op de achterplaats of in de wei te doen. Tevens kan de les vervangen worden door wandelyoga, waarbij in het natuurgebied “De Schammer” de les uitgevoerd wordt. 

IMG_6668.jpeg
 

Over Marjan Samhoud

In 1992 ben ik gestart met de 4-jarige opleiding Hatha Yoga bij de Saswitha Stichting. De yoga-oefeningen integreerde ik in mijn werk als fysiotherapeute, om cliënten beter te kunnen helpen. Na een jaar ben ik begonnen met het lesgeven in kleine groepjes.

In de jaren die volgden ben ik ook kinderyoga en  bedrijfsyoga gaan geven en heb mijn diploma voor acupuncturiste gehaald. 

Een tiental jaren geleden, ben ik op zoek gegaan naar een yogavorm die beter bij mij zou passen. 

Vanwege fibromyalgie-klachten was het uitvoeren van de bekende asana’s (yogahoudingen), niet meer altijd mogelijk. Door mijn liefde voor dans, kwam ik via “yoga en dans”, terecht bij de

Dru Yoga. Hier voelde ik mij helemaal opbloeien en na de driejarige bijscholing afgerond te hebben, heb ik het yogales geven weer nieuw leven ingeblazen!

Vanwege mijn interesse in mantra's en het verbeteren van mijn stemgeluid, ben ik na het volgen van de Dru Sound Modules, gestart met de 4-jarige opleiding Spiritual Teacher Training door Sri Shyamji Bhatnagar. Deze training heeft er voor gezorgd dat ik graag verdieping aan de les geef, door al dan niet met de cursisten samen, mantra's te chanten (zingen).

Deze "Yoga in Aandacht"vorm, zoals ik het altijd zelf noem, geef ik alweer een zevental jaren  met heel veel plezier. Ik kan wel zeggen dat alles wat met yoga te maken heeft, mijn grote passie is. Het gaat veel verder dan lesgeven, ik sta er mee op en ik ga er mee naar bed. De Yogafilosofie heeft een grote impact gehad, van hoe ik in het leven sta. Ik vind er nog altijd veel rust, stilte en verdieping in. Vanwege mijn spieren ben ik al lang geleden met de fysiotherapie gestopt, maar in de yoga hoop ik nog heel lang plezier te houden en les in te kunnen geven. 

Omdat een mens nooit te oud is om te leren, volg ik ieder  jaar nascholingsdagen, zowel voor de Hatha Yoga (lid Stichting Yoga Nederland) als voor de Dru Yoga (registratie Dru Yoga Nederland) en een Purification(reinigings)week.

3c486dcf-8056-4e8e-ae5a-d9da57d55a54.jpe
 
 

Contact

& Yoga en Meditatie Leusden
Driftakkerweg 6a
3833 AB
Leusden
+31 6 42289729, tijdelijk : 033 4943233
marjan@samhoud.nl
"De Mossel" ligt precies tussen Amersfoort en Leusden